maandag, 11. oktober 2010 - 13:56 Update: 08-07-2014 1:02

Hiddink heeft geen waardering voor huidig Oranje

(Elfvoetbal) Guus Hiddink heeft niet kunnen genieten van de prestaties van Oranje op het WK in Zuid-Afrika. De zilveren medaille ten spijt, kon het spel de voormalig bondscoach van Nederland bepaald niet bekoren.

"Het voetbal van Oranje zijn de liefhebbers snel vergeten. Van de finale herinneren we ons straks alleen nog die overtreding van De Jong. Dat is eeuwig zonde", is de huidige bondscoach van Turkije van mening.

"Met dit Oranje heb ik geen klik. In 1974 en 1998 stonden teams om van te houden. In het laatste geval ben ik een tikkeltje subjectief, dat geef ik grif toe, maar die elftallen stonden ergens voor", zegt Hiddink tegen NUsport.

"Zakelijke dingen moet je aan zakenmensen overlaten. Ik houd van mooi voetbal. Van voetbal waar Oranje groot mee is geworden, waar het naam mee heeft gemaakt in de wereld. Het gevoel ontbrak in Zuid-Afrika, het was niet meeslepend. Alleen tijdens de laatste 35 minuten tegen Brazilië, toen dacht ik: ja, daar hebben we Oranje. Maar een half uur in zeven duels is wat karig, vind je niet?"
Categorie:
Tag(s):