vrijdag, 25. juni 2010 - 16:19

Hittegolf op komst

Rijnsburg

De temperaturen zullen de aankomende week naar verwachting flink gaan stijgen. ‘Aan het einde van de week worden er zelfs tropische temperaturen gehaald rond de 30 tot 32°’, meldt onze weerman Bas vrijdag.

Vandaag was het opnieuw vrij zonnig al waren er in de ochtend hier en daar nog wat wolken waar de zon al vrij snel weer doorheen wist te komen.

Er stond een zwakke noord tot noordwestenwind die iets minder warme lucht aanvoerde maar met temperaturen van 22° in het noorden tot 24° zuidelijker was het nog altijd zomers warm. Er volgt opnieuw een heerlijke zomeravond waarin het niet verder afkoelt dan 12° in de vroege ochtend. Alleen in het noordoosten wordt het wat frisser.

Zaterdag:
Zaterdag wordt het flink zonnig en overal droog weer. De wind is variabel en later noordoostelijk en het wordt 22° in het noorden tot 25° in het zuiden. Er volgt weer een heerlijke zomeravond waarin het langzaam afkoelt naar 11 tot 13° in de vroege ochtend.

Zondag:
Ook zondag flinke zonnige perioden en overal droog weer en waarschijnlijk een oostenwindje. De temperatuur gaat dan naar zomerse waarden van rond de 27°. Er volgt een warme zwoele zomeravond en nacht waarin het niet kouder wordt dan 15°.

Verwachting volgende week:
Maandag wordt een warme broeierige dag. De zon komt er eerst ook weer bij maar in de loop van de dag neemt landinwaarts de kans op een donderbui toe. Er is weinig wind en de temperatuur komt zo rond de 27 tot 29° te liggen. Aan zee is een lichte verkoeling te vinden. In de avond en nacht blijft het weer overal droog en wordt het niet kouder dan 14°.

Dinsdag blijft het weer overal droog en krijgt de zon vrij veel ruimte. Er komt opnieuw een hogedrukgebied tot stand die de zomer laat aanhouden. Er komt een zwakke westenwind te staan en het wordt 23° aan de kust tot 26° wat meer landinwaarts.

Woensdag opnieuw zonnig en droog waarbij er amper wind is te vinden. De temperatuur komt dan tussen de 24 en 26° in te liggen.

Donderdag komt er een zwakke oost tot zuidoostenwind te staan en met veel zon gaat de temperatuur dan naar zomerse tot mogelijk tropische waarde van 27 tot 30°.

Vrijdag zal de zon de temperatuur weer opjagen naar op de meeste plaatsen 30 tot 32°. Dit alles bij een zwakke oost tot zuidoostenwind. De nachten gaan dan ook erg warm worden waarin het soms niet verder afkoelt dan tot rond de 20°, ook in het weekend.

Weekend hittegolf
Er volgt dan ook een zeer warm weekend. Zowel zaterdag als zondag mogen we op zonnig weer rekenen en een zuidoostenwind. De temperaturen zullen op beide dagen tussen de 28 en 32° uitkomen en dat betekent dat we op een hittegolf afstevenen.

‘Het ziet er naar uit dat ook na het weekend er nog geen einde komt aan deze zeer warme periode dus bereidt u zich maar vast voor’, aldus Bas.
Provincie:
Tag(s):