dinsdag, 4. mei 2010 - 17:28

Hoge celstraffen voor doodsteken Eindhovense vrouw

Eindhoven

Het gerechtshof 's-Hertogenbosch heeft twee Eindhovenaren tot 16 jaar en 14 jaar cel veroordeeld voor het medeplegen van moord op een 37-jarige vrouw. Een vrouwelijke medeverdachte is daarvan vrijgesproken.

Beide mannen hadden op 3 september 2008 samen besloten dat de vrouw, de vriendin van één van hen, dood moest. Vervolgens heeft de ene man geprobeerd zijn vriendin te wurgen met een theedoek, terwijl de andere man de armen van het slachtoffer vast hield. Daarna hield de ene man zijn vriendin bij de armen vast en stak de andere man haar meerdere keren met een mes in de borststreek, waardoor de vrouw is overleden.

Bij het opleggen van de straffen heeft het hof er onder meer rekening mee gehouden dat de mannen het slachtoffer in haar eigen woning op uiterst brute wijze hebben vermoord. Bovendien was het slachtoffer weerloos, omdat ze lag te slapen en onder invloed was van alcohol en medicijnen.

Een vrouwelijke medeverdachte heeft het besluit van de mannen om de vrouw te doden gehoord. Ook heeft ze een groot gedeelte van de uitvoering gezien. Zij is door het hof vrijgesproken. Volgens het hof is er geen bewijs dat de vrouw heeft samengewerkt met de twee mannen om het slachtoffer te vermoorden.
Provincie:
Tag(s):