donderdag, 3. juni 2010 - 14:15

Hoger beroep tegen vonnis poging doodslag buschauffeur

Breukelen

De officier van justitie van het Openbaar Ministerie (OM) in Utrecht heeft gisteren besloten in hoger beroep te gaan in de zaak van de neergestoken buschauffeur in Breukelen. Het OM had acht jaar gevangenisstraf geëist tegen de 50-jarige verdachte uit Loenen.

De rechtbank in Utrecht heeft de man afgelopen maandag 31 mei veroordeeld tot twee jaar en zes maanden gevangenisstraf voor poging tot doodslag.

Het OM is het niet eens met de kwalificatie ‘poging tot doodslag’ (zoals verwoord in het vonnis van de rechtbank) in plaats van het geëiste ‘poging tot moord’. Bovendien vindt het OM de opgelegde gevangenisstraf niet opwegen tegen de aard en ernst van de feiten. De gevolgen zijn niet alleen ingrijpend voor de chauffeur, zijn gezin en de passagiers.

Het incident vond plaats in bus 120 van Loenen naar Utrecht. Bij de halte viel de man twee meisjes lastig en ook in de bus deed hij dit herhaaldelijk. Daarop sommeerde de chauffeur de man de meisjes met rust te laten en te gaan zitten. Toen de man aan de gang bleef, zei de chauffeur dat de man de bus moest verlaten en dat hij anders de politie zou bellen.

De man bleef zitten en de chauffeur belde met de politie. De man pakte een mes uit zijn tas en stak voor in de bus de chauffeur, die in zijn chauffeurstoel geen kant uit kon. Desondanks wist de chauffeur zijn aanvaller onder bedwang te krijgen en de bus uit te werken. Daar werd de man aangehouden. De chauffeur bleek vijf keer te zijn gestoken.
Provincie:
Tag(s):