zaterdag, 8. mei 2010 - 12:23

Homo mishandeld na bevrijdingsfeest

Amsterdam

Na een bevrijdingsfeestje werd in de nacht van woensdag op donderdag een 38-jarige homoseksuele man in elkaar geslagen. Dit gebeurde nabij het homomonument op de Westermarkt, zo meldt Elsevier.nl

De daders waren twee Marokkaanse jongens.

De 38-jarige man raakte dusdanig gewond dat hij de nacht in het ziekenhuis heeft moeten doorbrengen.

Op de website van Elsevier zegt het slachtoffer: "Twee jongens van Marokkaanse afkomst begonnen me gewoon in elkaar te slaan. Ik schat ze rond een jaar of zeventien, achttien jaar oud. Ik liep met twee vrienden terug van het feest op de Westermarkt ter ere van Bevrijdingsdag. Twee jongens liepen op ons af en maakten een provocerende opmerking. We zeiden dat ze ons met rust moesten laten, maar plotseling begonnen ze op me in te slaan. Ze waren echt op zoek naar ruzie", aldus de 38-jarige Amsterdammer, die anoniem wenst te blijven.

De jongens riepen dat de man een 'vieze, vuile homo' was en sloegen hem tegen de grond. Door het geweld raakte de man even bewusteloos.

De man werd donderdagmiddag ontslagen uit het ziekenhuis. Hij hield aan de vechtpartij en blauw oog, een zwelling in het gezicht, schrammen en een scheve neus over.
Provincie:
Tag(s):