dinsdag, 28. september 2010 - 23:09

Homo's mishandeld en ontvoerd na chat-afspraak

Sittard-Geleen

Naar nu bekend is gemaakt zijn afgelopen zomer drie mannen in Sittard het slachtoffer geworden van mishandelingen omdat ze homosexueel zijn. De slachtoffers zijn een 26-jarige man uit Maasbracht en twee 24-jarige mannen uit Sittard. Dit heeft het openbaar ministerie in Maastricht dinsdag gemeld.

Het contact werd telkens gelegd via dezelde chatsite. Via deze site werden afspraken gemaakt waarbij de slachtoffers telkens wanneer zij op de afgesproken plek aankwamen onmiddellijk werden geconfronteerd met buitensporig veel geweld. Een van de slachtoffers liep hierbij een gebroken oogkas op. In één van de gevallen werd het slachtoffer zelfs in de kofferbak van zijn eigen auto ontvoerd. Dit slachtoffer werd uiteindelijk vrijgelaten. Zijn auto werd later uitgebrand teruggevonden in de buurt van Tüddern (D).

De maatschappelijke impact van zoveel geweld is groot en de politie Limburg-Zuid stelde een uitgebreid onderzoek in om de daders te vinden, één en ander in het verlengde van de verhoogde aandacht die bij het Parket te Maastricht en de Politie Limburg-Zuid bestaat ten aanzien van geweld gepleegd vanuit discriminatoire aspecten.

Het onderzoek resulteerde erin dat op 14 september j.l. twee verdachten werden aangehouden in Sittard. Het gaat om een 17-en een 18-jarige jongen. De beide verdachten zitten inmiddels in voorlopige hechtenis. De politie is nog op zoek naar een aantal medeverdachten en sluit meerdere aanhoudingen dan ook niet uit.
Provincie:
Tag(s):