woensdag, 3. februari 2010 - 14:53

Hondje overleden na eten vergiftigd aas

De politie waarschuwt voor vergiftigd aas dat in de omgeving van het natuurgebied “Reutummerweuste” in Reutum is aangetroffen.

De politie waarschuwt mensen die veel gebruik maken van dit gebied om bijvoorbeeld hun honden uit te laten, om alert te zijn op dode dieren en eventueel uitgelegd aas. Buurtbewoners hebben ondertussen waarschuwingsborden geplaatst.

Donderdag 28 januari jl. liet een 52-jarige mevrouw uit Reutum rond 13.45 uur haar twee hondjes uit op een zandpad in het verlengde van de Haarlefertsweg in Reutum in de omgeving van het natuurgebied. Toen ze daar liep zag ze een buizerd vanuit een boom naar beneden vallen die met gespreide vleugels in een weiland bleef liggen. De vogel was niet in staat om verder te vliegen.

Op dat moment zag ze dat een van haar twee hondjes aan iets zat te eten wat in de berm lag en direct daarop begon het hondje te braken en te verkrampen. Zij heeft het hondje opgepakt en is direct naar de dierenarts in Oldenzaal gereden. Behandeling mocht niet meer baten want op vrijdag 29 januari is het hondje overleden.

De dierenarts denkt aan vergiftigd voedsel. De buizerd werd later niet meer aangetroffen en het vermoeden bestaat dat ook dit dier van het vergiftigde aas had gegeten.

Bureau Milieuzaken van de politie Twente doet onderzoek naar de zaak en is op zoek naar mensen die mogelijk iets meer over deze ergerlijke vorm van dierenmishandeling kunnen vertellen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente, Bureau Milieuzaken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):