dinsdag, 30. maart 2010 - 23:34

Hongaarse broers aangehouden voor mensenhandel

Utrecht

De Nationale Recherche heeft in Zutphen twee Hongaarse broers aangehouden die worden verdacht van mensenhandel. De pooiers lieten maandenlang jonge Hongaarse vrouwen voor zich werken in de raamprostitutie in Utrecht, Eindhoven en Groningen.

De broers van 22 en 19 jaar zijn zaterdagavond aangehouden. Op verzoek van het Landelijk Parket is dinsdagmorgen in Hongarije een derde verdachte aangehouden wegens mensenhandel. Deze 33-jarige man heeft vermoedelijk ook familieleden van uitgebuite vrouwen bedreigd.

De Hongaarse vrouwen moesten vermoedelijk het grootste deel van hun inkomsten afstaan aan de pooiers. Ze hadden weinig bewegingsvrijheid en maakten lange werkdagen en nachten. Van persoonlijke vrijheid was geen sprake.

Bij de vrouwen is regelmatig letsel gezien, zoals blauwe plekken en schaafwonden. Hun familie in Hongarije werd ernstig bedreigd wanneer de vrouwen onvoldoende geld voor hun pooiers verdienden. In telefoongesprekken dreigden de verdachten de armen en benen van familieleden te breken en hun huis in brand te steken.

Bij de doorzoeking van de huurflat van de verdachten is door de Nationale Recherche beslag gelegd op laptops, mobiele telefoons, sim-kaarten, fotocamera’s en verschillende documenten. De politie heeft gesprekken gevoerd met twee Hongaarse vrouwen van 18 en 21 jaar, die door de mannen in de prostitutie zijn gedwongen en uitgebuit.
Provincie:
Tag(s):