woensdag, 11. augustus 2010 - 17:12

Hoogeveen genomineerd als Sportgemeente van het jaar

Hoogeveen

Hoogeveen is genomineerd voor de verkiezing ‘Sportgemeente van het Jaar’. Dit heeft de gemeente woensdag laten weten.

Naast Hoogeveen strijden ook ’s-Hertogenbosch, Leusden, Middelburg en Venlo dit jaar om de titel. De verkiezing ‘Sportgemeente van het Jaar’ wordt voor de vijfde keer georganiseerd door Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), sportkoepel NOC*NSF en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De winnende gemeente wordt op woensdag 15 september bekendgemaakt tijdens het landelijke VSG-congres in Enschede.

De genomineerde gemeenten presenteren zich vanaf 1 september op www.sportgemeentevanhetjaar.nl. De presentaties worden beoordeeld door de andere gemeenten in Nederland en dit telt mee in de eindbeoordeling van alle genomineerde gemeenten. Op woensdag 15 september maakt de jury de winnaar van de verkiezing Sportgemeente van het Jaar 2010 bekend tijdens het landelijke VSG-congres. Naast de titel, ontvangt de winnaar een vlaggenpakket en een trofee van de Nederlandse kunstenaar Jean-Paul Marsman, die speciaal voor de verkiezing is ontworpen.

In totaal hebben achtentwintig gemeenten zich aangemeld voor de verkiezing. Deze gemeenten hebben een vragenlijst ingevuld, waarmee het plaatselijke ‘sportklimaat’ in beeld werd gebracht. Daarnaast hebben de gemeenten een essay geschreven over het jaarthema ‘Sportparticipatie’. De vijf genomineerde gemeenten hadden de beste totaalscore op deze twee opdrachten.
Provincie:
Tag(s):