woensdag, 11. augustus 2010 - 14:09

Hoogwerker brandweer kantelt tijdens rijoefening

Roosendaal

Een hoogwerker van de brandweer Roosendaal is dinsdag gekanteld tijdens een rijoefening. ‘Er raakte niemand gewond, wel liep het brandweervoertuig schade op aan de zijkant’, meldt de politie.

Het ongeval gebeurde rond 17.45 uur toen twee brandweermannen bezig waren met rijoefeningen met de hoogwerker. Het tweetal verrichtte hun manoeuvres op het parkeerterrein De Stok in Roosendaal, nabij het indoor-sky-dive centrum.

De bestuurder van de hoogwerker kon zelfstandig uit het gekantelde gevaarte kruipen en is voor medisch onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. Hij bleek niet gewond, maar was wel geschrokken. Ook zijn collega raakte niet gewond. De bewuste collega zat overigens niet in het voertuig, toen de hoogwerker kantelde. Hij stond op afstand te kijken naar de rijoefening.

Alleen de hoogwerker van de brandweer raakte beschadigd. Er werden geen andere voertuigen of voorwerpen geraakt toen de brandweerauto omviel. Er kwam een professioneel takelbedrijf aan te pas om de brandweerauto op een veilige en verantwoorde manier weer op zijn wielen te zetten.

De hoogwerker is van het merk M.A.N. en weegt 24 ton. De bergingswerkzaamheden trokken veel bekijks van het toegestroomde publiek.
Provincie:
Tag(s):