maandag, 22. februari 2010 - 18:15

Hoogwerker kiept tegen flat

Heerlen

In Heerlen is maandagmiddag op de Putgraaf een hoogwerker tegen een flat gekiept, nadat één van de steunpoten van de hoogwerker plotseling in de grond was weggezakt. In de bak van de hoogwerker bevonden zich op dat moment twee werknemers van een schoonmaakbedrijf. Zij bleven ongedeerd, zo meldt de politie.

De bak van de hoogwerker kwam door het omkiepen terecht op de bak van een kleinere hoogwerker, waarin op dat moment ook een werknemer stond. Doordat hij op tijd uit de bak wist te springen, bleef ook hij ongedeerd.

De hoogwerker was bezig met werkzaamheden op de achtste verdieping, toen de steunpoot in de grond wegzakte. De vrachtwagencabine van de hoogwerker kwam tegen de ingang van het flatgebouw aan. Gemeenteambtenaren van Bouw- en Woningtoezicht zijn momenteel bezig met het inspecteren van de balkons, waarbij de schade vooralsnog beperkt lijkt te zijn schramschade. De omvang van de totale schade moet nog worden vastgesteld. Naar verwachting zullen de bergingswerkzaamheden nog enige tijd in beslag nemen.
Provincie:
Tag(s):