dinsdag, 13. juli 2010 - 15:08

Huldiging Nederlands elftal ten einde

Amsterdam

Het Nederlands elftal is dinsdag op het Museumplein gehuldigd. Op het plein hadden zich naar schatting zo’n 80.000 mensen verzameld.

De rondvaart

De rondvaart over het IJ en door de grachten was gezellig verlopen. Honderd duizenden fans versiert in het oranje hadden zich langs de route opgesteld.

Kort voor ze waren geland, vlogen ze over het Museumplein alwaar ze werden toegejuicht door duizenden fans die zich daar hebben verzameld.

Duizenden fans

De gemeente Amsterdam schat in dat er in totaal zo'n 700.000 mensen het Nederlands elftal in de stad hebben gezien. Dat is wel iets minder dan eerder werd verwacht. Op maandag ging de gemeente nog uit van een miljoen bezoekers.

Mensen sprongen de grachten in

Tijdens de rondvaart sprongen tientallen mensen de grachten in om zo de aandacht van de spelers te trekken. De zwemmers werden direct door de politie met rubber bootjes op afstand gehouden.

Het oranjelegioen dat zich langs de route had opgesteld juichte de spelers massaal toe. Ook werden er veel oranjeartikelen, bloemen en confetti van viaducten en bruggen naar de boot van de spelers geworpen. Van Marwijk kreeg zo tot schrik een frisbee in zijn gezicht.

Update

16.30 uur

Op het Museumplein hebben zich tienduizenden mensen verzameld voor de huldiging. Het plein ziet opnieuw oranje. Guus Meeuwis warmt momenteel het publiek op voor de huldiging van straks. De spelers hebben zich zojuist met hun familieleden herenigd.

17.00 uur

De spelers hebben zojuist het podium op het Museumplein betreden onder luid gejuich van zo’n 80.000 oranjefans. De spelers lieten daarbij Bondscoach Bert van Marwijk even alleen op het podium als dank betuig.

Daarna werd het lied van de overleden Hazes ‘’Bloed zweet en tranen’’ gezongen. Spelers en publiek zongen het nummer uit volle borst mee.

Ook burgemeester Eberhard van der Laan bedankte de spelers, het legioen, maar ook de politie en brandweer die het evenement mede hebben mogelijk gemaakt.

DJ Armin van Buuren zorgde voor een spectaculair einde van de huldiging. De spelers gingen massaal uit hun dak op de ‘dansvloer’. Bondscoach Bert van Marwijk stond op een afstandje zijn ploeg toe te lachen. Dick Kuyt leek net als in de wedstrijden onvermoeibaar en is in onze optiek de schakel tot presteren.

17.30

Aan alles komt een eind. Het Nederlands elftal heeft het podium verlaten en ieder zal zijn eigen weg vervolgen. In Amsterdam zal het vanavond nog lang gezellig blijven.
Provincie:
Tag(s):