donderdag, 27. mei 2010 - 19:22

Hulpverleners houden rampenoefening op Schiphol

Schiphol

In opdracht van de Veiligheidsregio Kennemerland en Amsterdam Airport Schiphol wordt donderdagavond een rampenbestrijdingsoefening gehouden.

Ieder jaar wordt op Schiphol een oefening gehouden waarbij alle betrokken partijen de benodigde handelingen daadwerkelijk uitvoeren. Dit jaar wordt geoefend op een luchtvaartongeval nabij of op de landingsbaan.

Deelnemers aan de oefening zijn de Veiligheidsregio Kennemerland met brandweerkorpsen uit Kennemerland en Amsterdam, GHOR Kennemerland (geneeskundige hulp bij ongevallen en rampen), district Koninklijke Marechaussee Schiphol en operationele diensten van Amsterdam Airport Schiphol. Aan de oefening doen 125 hulpverleners en 100 figuranten mee.

De oefening
De oefening begint om 20.00 uur en zal ongeveer twee uur duren. Tijdens de oefening ligt de nadruk op de samenwerking en de communicatie tussen de operationele hulpdiensten, crisisteams en meldkamers.

Naast deze oefening oefent Schiphol vaker in kleiner verband waarbij een ongeval of voorval 'op papier' moet worden afgehandeld volgens de procedures van het Crisisbestrijdingsplan Schiphol.
Provincie:
Tag(s):