dinsdag, 12. januari 2010 - 17:33

Hulpverleners redden Belg van verdrinkingsdood

Rijsbergen

Een medewerker van de Verkeerspolitie van het KLPD en zijn collega van de Koninklijke Marechaussee redden dinsdagmiddag bij de afrit Rijsbergen aan de A16 een Belgische automobilist uit zijn auto die op de kop in een sloot was beland.

De Verkeerspolitie zag het ongeval omstreeks 15.00 uur voor hun ogen gebeuren. Onder aan de afrit Rijsbergen gleed een auto met Belgisch kenteken de berm in en belandde verderop op zijn kop in de sloot.

Samen met collega's van de Koninklijke Marechaussee, die vlakbij een controle deden, was de Verkeerspolitie snel ter plaatse. Van één of meerder inzittenden van de auto was toen nog niets te zien. Twee hulpverleners sprongen direct in het water en konden de enige inzittende uit zijn benarde positie bevrijden. De man zat nog vast in zijn gordel en kon de auto op eigen kracht niet verlaten.

De 30-jarige Belg is met onderkoelingsverschijnselen en een hoeveelheid slootwater in zijn longen naar het Molengrachtziekenhuis overgebracht. De oorzaak van het ongeval wordt nog door de Verkeerspolitie onderzocht.
Provincie:
Tag(s):