woensdag, 6. januari 2010 - 21:29

IJs Gouwzee levensgevaarlijk

Waterland

Met het winterse weer lijkt schaatsen heel aantrekkelijk. De gemeente Waterland waarschuwt echter dat het ijs op de Gouwzee op dit moment levensgevaarlijk is. De gemeente ontraadt liefhebbers dan ook om te wandelen of schaatsen op de Gouwzee. IJszeilen kan wel omdat de ijszeilboten een ander draagvlak hebben.

De gemeente plaatst vanavond waarschuwingsborden in de gemeente op drie strategische plaatsen waar veel schaatsliefhebbers langskomen. Op deze borden staat de volgende tekst te lezen: “IJs Gouwzee levensgevaarlijk. Wandelen en schaatsen worden ernstig ontraden”. De borden komen op de volgende plaatsen te staan:

* Bij Broek in Waterland (komend vanuit Amsterdam)
* Bij de Nieuwendam te Monnickendam (komend vanuit Katwoude)
* Bij de hefbrug te Monnickendam

De gemeente raad iedereen aan contact op te nemen met de KNSB of plaatselijke ijsverenigingen voor de actuele stand van zaken.

Woensdagmiddag heeft een zoektocht plaatsgevonden naar twee langlaufers op de Gouwzee. Zij waren vanuit de haven van Marken op weg gegaan naar Monnickendam en zouden ineens uit het zicht verdwenen zijn. De hulpdiensten rukten met groot materieel uit en waren spoedig ter plaatse. Ondertussen is bekend geworden dat de twee langlaufers in Monnickendam zijn aangekomen en in de auto zijn gestapt. De zoektocht is daarom ook gestaakt.
Provincie:
Tag(s):