maandag, 1. februari 2010 - 11:54

IJsbaan in Zuidhorn geopend

Zuidhorn

De ijsbaan was zondagmiddag 31 januari geopend. Uniek want door de extreme sneeuwval was het ijs de afgelopen dagen ontoegankelijk geworden. Maar afgelopen zaterdag en zondag is er door tientallen vrijwilligers keihard gewerkt om het ijs sneeuwvrij te maken. Met succes want de smalle ijzers konden, ondanks de sneeuwbuien ondergebonden worden voor een rondje op de ijsbaan.

De nieuwe voorzitter Arend Jan Zwarteveen was apetrots op dit prachtige resultaat. 'Als we het op deze manier samen kunnen doen, gaan er nog mooie dingen gebeuren op de ijsbaan. Met de avondvierdaagse en de ZUIDHORuN lukt het ook om de mensen in Zuidhorn, Noordhorn en Briltil in beweging te krijgen. Dat moet voor een ijsvereniging uit 1870 toch ook lukken dachten we en zie daar wat een prachtig resultaat.' De ijsvereniging in Zuidhorn is voor de toekomst op zoek naar een groot aantal vrijwilligers die mee willen helpen de ijsbaan te onderhouden en bijvoorbeeld kantinediensten te draaien.

In de zomer worden er ook evenementen georganiseerd. “we willen dan bijvoorbeeld kanoën en vlotten bouwen” zegt Arend Jan. Hiervoor zijn er ook vrijwilligers nodig bij de inschrijving, het begeleiden van activiteiten, enz.
Provincie:
Tag(s):