maandag, 1. februari 2010 - 18:38

IJsbreker ingezet op vaarweg Almelo-Coevorden

Coevorden

De provincies Overijssel en Drenthe gaan dinsdagochtend een ijsbreker inzetten op de vaarweg Almelo-Coevorden. De provincies doen dit omdat het vervoer per schip van grondstoffen naar en van Hardenberg en Coevorden weer op gang moet komen. Het vervoer over water ligt al vijf weken stil.

Als dinsdag de ijsbreker door de vaarweg gaat, kan de scheepvaart daarna zelf de vaarweg open houden door er doorheen te varen. Het vaarverbod op de vaarweg Almelo-Coevorden wordt dan ook dinsdagmorgen opgeheven. De ijsbreker die wordt ingezet is de ‘Spitsbergen’ van het bedrijf Mammoet.

De ijsdikte op de vaarweg Almelo-Coevorden is momenteel gemiddeld 14,5-15 cm. Het ijs is redelijk bros vanwege de sneeuw die in de afgelopen weken op het ijs terecht is gekomen. Het aantal kilometers dat gebroken wordt is ongeveer 35-40 kilometer.

De inspectie scheepvaart van de provincie Overijssel vaart ook mee in Drenthe. De inspectie bekijkt tijdens het ijs breken het effect en breekt de actie af, als blijkt dat er risico is op schade aan de infrastructuur of afgemeerde schepen.
Provincie:
Tag(s):