maandag, 21. juni 2010 - 10:07

In totaal 5 gewonden bij ongeval N280

Roermond

Bij de ernstige aanrijding op de N280 in Roermond zijn vrijdagavond laat geen drie maar 5 personen gewond geraakt. Dit heeft de politie bekend gemaakt.

Rond 23.45 uur vond er een aanrijding plaats tussen een personenbusje en een personenauto. In de personenauto zaten twee personen, een 43-jarige man en een 42-jarige vrouw uit het Duitse Korstenbroich. Beide personen zijn na de aanrijding door de brandweer uit hun auto bevrijd en ze zijn per ambuance naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht. De twee gewonden zijn inmiddels buiten levensgevaar zijn.

Bij het busje trof de politie in eerste instantie twee personen aan. De 39-jarige bestuurder uit Susteren en een 57-jarige man uit Vaals. De bestuurder had een heupfractuur en is naar het ziekenhuis in Roermond gebracht. Even later trof de politie nog twee mannen aan die in het busje hadden gezeten. Een 44-jarige man uit Vaals en een 35-jarige man uit Gemmenich. Beide mannen hadden de plaats van het ongeval verlaten. Ook zij hadden lichte verwondingen waarvoor ze in het ziekenhuis zijn behandeld. De 39-jarige bestuurder is zaterdag geopereerd. De andere mannen die in Roermond naar het ziekenhuis zijn gebracht konden na behandeling naar huis.

De politie vermoedt dat er sprake is van alcoholgebruik en heeft van de 39-jarige bestuurder een bloedproef afgenomen. Het onderzoek naar de aanleiding van het ongeval wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):