dinsdag, 27. april 2010 - 21:58

Inbraak verijdeld in Nieuwegein

Nieuwegein

Surveillerende agenten zagen dinsdagmorgen rond 02.30 uur een bromfiets voor een benzinestation aan de Graaf Florisweg staan, zonder iemand erbij. Zij vonden dat gezien het tijdstip wat vreemd, stopten en stelden een onderzoek in.

De brommer stond niet op slot, was nog warm en kennelijk klaargezet om zo weg mee te kunnen rijden. De agenten zagen vervolgens dat twee jongens met capuchons op, om de hoek van het benzinestation stonden. Bij het zien van de agenten, legde één van hen vlug iets weg. Dat bleek een breekijzer te zijn. Daarop hielden de agenten de beide jongens, 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, aan. Kennelijk waren zij van plan bij het benzinestation in te breken.

Beiden verklaarden dat de brommer niet van hun was. Bij controle bleek de sleutel die één van de jongens bij zich had, wel op het hangslot te passen dat op de brommer zat. Tevens had de 15-jarige jongen een vervalst identiteitsbewijs bij zich. De brommer, het breekijzer en het identiteitsbewijs zijn in beslag genomen. De beide verdachten zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.
Provincie:
Tag(s):