vrijdag, 11. juni 2010 - 17:07

Inbreker zakt door plafond

Utrecht

In de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 juni heeft de politie een man op heterdaad aangehouden toen hij een inbraak in een pand had gepleegd. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Rond 03.15 uur kreeg de politie via een beveiligingsbedrijf door dat het alarm van een pand aan de Bijlhouwerstraat in werking was gesteld. Ter plaatse troffen agenten de beveiliger die aangaf dat de verdachte mogelijk nog in het pand aanwezig was.

Omdat het een groot pand met meerdere verdiepingen betrof, werd besloten ook gebruik te maken van een politiehond. Agenten doorzochten het pand en zagen dat er diverse kasten en deuren waren opengebroken.

Op de 1ste verdieping zag een agent op de gipsplaten van het plafond handafdrukken. Omdat het vermoeden bestond dat de inbreker zich boven het plafond bevond, werd hij gesommeerd naar beneden te komen.

Het bleef enige tijd stil, totdat plotseling de verdachte door het plafond zakte en naar beneden viel. De 29-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.
Provincie:
Tag(s):