donderdag, 8. juli 2010 - 23:34

Informatie van justitie Groningen ingeperkt door bezuinigingen

Groningen

Blik op Nieuws heeft donderdagmiddag met ongenoegen kennis genomen van de maatregelen die het Openbaar Ministerie in Groningen gaat doorvoeren in het kader van de bezuinigingen. Kort gezegd komt het er op neer dat de informatieverstrekking met een flinke slag wordt ingeperkt. Dit in een tijd dat transparantie een groot goed is.

Justitie stopt per direct met het verstrekken van informatie over strafzaken die op de ‘rol’ staan. Met deze informatie heeft de media inzicht over welke personen zich moeten verantwoorden voor de rechter en waarvoor. Dit gebeurd onder strikte voorwaarden. Zaken voorbereiden behoren hierdoor tot het verleden, of de media moet de afdeling communicatie zo zwaar gaan belasten door dagelijks contact op te nemen over wat er die dag op de ‘rol’ staat.

Blik op Nieuws vindt het belangrijk dat lezers weten wat er zich in de rechtbank afspeelt. Door de doorgevoerde bezuinigingen wordt het voor de redactie ondoenlijk om snel over strafzaken te berichten. In een tijd van snelle media (internet e.d), draait het OM de snelle informatievoorziening dicht. Wij zijn van mening dat hiermee een einde is gekomen aan de openheid inzake de vervolging van personen.
Provincie:
Tag(s):