vrijdag, 22. januari 2010 - 19:04

Informatiebijeenkomsten over Q-koorts

Den Bosch

Op 3 februari organiseren de GGD, gemeenten, Provinciale Raad voor Volksgezondheid en Maatschappelijke Zorg en Provincie Noord-Brabant in heel Brabant informatiebijeenkomsten over Q-koorts. De bijeenkomst vindt plaats in het provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch en begint om 20.00 uur.

Gezondheid staat centraal op de informatiebijeenkomst over Q-koorts, die is bedoeld voor iedereen die er meer over wil weten. Bijvoorbeeld inwoners van een gebied met geitenhouderijen, Q-koortspatiënten die nog met algemene vragen zitten, zwangere vrouwen die meer willen weten over de risico’s, mensen die door chronische kwalen meer vatbaar zijn voor Q-koorts, huisgenoten van Q-koortspatiënten, toeristen en recreanten die een gebied met besmette bedrijven willen bezoeken.

De GGD zet tijdens de informatiebijeenkomst voor u de belangrijkste zaken over Q-koorts en gezondheid op een rijtje. Hierna krijgt u de mogelijkheid om vragen te stellen aan een panel van een lokale huisarts, een arts van een ziekenhuis, een GGD-arts en een vertegenwoordiger van de patiëntenvereniging.

Zoals gezegd staat gezondheid bij Q-koorts centraal op deze informatiebijeenkomst. Dit betekent dat er niet kan worden ingegaan op vragen over zaken zoals intensieve veehouderij, het ruimen van geiten, vergunningverlening voor geitenbedrijven of andere maatregelen.
Provincie:
Tag(s):