donderdag, 18. februari 2010 - 9:29

Informatiecentrum Delflandse Kust extra open

Scheveningen

Het zand opspuiten in Kijkduin voor de versterking van de kust trekt veel bekijks. In de voorjaarsvakantie van 20 t/m 28 februari 2010 gaat Informatiecentrum Delflandse Kust daarom extra open, zodat belangstellenden er terechtkunnen voor informatie.

Ook kunnen ze vanaf het dakterras van het informatiecentrum de werkzaamheden bekijken. Tijdens de vakantie is het informatiecentrum doordeweeks dagelijks open van 13.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 12.00 tot 17.00 uur. Het informatiecentrum staat op het terrein van Delfland in Kijkduin en is bereikbaar via het tijdelijke pad vanaf strandopgang 3, aan het einde van de boulevard.

Sinds half januari 2010 wordt in Kijkduin zand opgespoten om de duinen en het strand te verbreden. Op deze manier maken het Hoogheemraadschap van Delfland en Rijkswaterstaat de kust voor de komende vijftig jaar veilig. In het informatiecentrum kunnen bezoekers hier alles over te weten komen. Ze zien hoe de regio beschermd blijft tegen overstromingen vanuit zee en hoe de natuur in de duinen zich ontwikkelt. Er worden diverse filmpjes vertoond over onder andere het baggeren en opspuiten van zand voor de duinen en op het strand.

Na de voorjaarsvakantie gelden weer de reguliere openingstijden op woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Groepen kunnen op afspraak ook buiten de reguliere openingstijden het centrum bezoeken.

Eropuit naar Kijkduin
Een bezoek aan het informatiecentrum kan gecombineerd worden met een dagje winkelen in Kijkduin. Wandelaars en fietsers kunnen er tijdens een strandwandeling of fietstocht door de duinen een tussenstop maken. Verschillende wandel- en fietsroutes komen in de buurt van het informatiecentrum, waaronder de wandelroute 'Historische beek, van monding tot bron' en de fietsroute 'Stad en Water' te downloaden van de website van het Hoogheemraadschap van Delfland.

Vanwege de werkzaamheden zijn tijdens de voorjaarsvakantie de strandopgangen zuiderstrand 3 (bij einde boulevard), 4 (bij Atlantic hotel) en 5 (bij de jutterskeet) afgesloten. De meest nabijgelegen strandopgangen om het strand te bereiken zijn zuiderstrand 6 (bij De Savornin Lohmanlaan) en 2 (bij Kijkduinpark). Het deel van het strand waar gewerkt wordt, is in verband met veiligheid verboden te betreden. Op het strand zijn toezichthouders en informatieborden aanwezig die de strandbezoekers inlichten over de veiligheid in het gebied.
Provincie:
Tag(s):