vrijdag, 26. maart 2010 - 14:19

Inspectie haalt 'dierentuin' uit bovenwoning

Vaassen

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de politie Noord- en Oost-Gelderland hebben donderdag 66 dieren weggehaald uit een bovenwoning in Vaassen omdat de huisvesting van de dieren onverantwoord was. Dit heeft de LID vrijdag bekendgemaakt.

Tevens is een 42-jarige man aangehouden voor het onthouden van de nodige zorg aan de dieren. Inmiddels heeft een dierenarts drie van de dieren – een kauw, een kwartel en een kat – laten inslapen omdat een waardig bestaan voor hen onmogelijk was geworden.

In de bovenwoning in Vaassen troffen de LID en politie 66 huisdieren in een chaotische toestand aan. Het ging om zeven honden, dertien katten, vijftien konijnen, vijf vissen, zes waterschildpadden en twintig vogels. Vier van de honden zaten samen in één bench van iets meer dan één bij anderhalve meter en waren vermoedelijk nooit verder dan de huiskamer geweest.

Elf katten zaten opgesloten in de badkamer. Vanwege hun onverantwoorde huisvesting en gebrekkige verzorging zijn de huisdieren bij de eigenaren weggehaald.

Klachten geluidsoverlast en stank
De LID en politie kwamen deze zaak op het spoor na klachten uit de buurt over geluidsoverlast en stank. Het weghalen van de dieren gebeurde in opdracht van de dienst Regelingen van het ministerie van LNV. De aangehouden man is op het politiebureau verhoord en vervolgens heengezonden.

Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):