dinsdag, 15. juni 2010 - 21:50

Intolerantie en geweld tegen homo’s voor VVD niet toelaatbaar

Utrecht

'Intolerantie en geweld tegen homo’s is wat de VVD betreft niet toelaatbaar. Het schokt mij dat sommige mensen in onze samenleving daar nog steeds anders over denken.”, aldus woordvoerder homo-emancipatie Anouchka van Miltenburg.

Deze week werd bekend dat een homostel in de Utrechtse vinexwijk Leidsche Rijn zich genoodzaakt voelt te verhuizen na aanhoudende treiterijen van allochtone jongeren.

Woordvoerder Justitie Fred Teeven: 'Het kan toch niet waar zijn dat de slachtoffers en de politie precies weten welke jongens schuldig zijn, maar de politie toch niet ingrijpt! Het zoveelste voorbeeld van het kiezen van de kant van de dader, en ontbreken van een stevige aanpak!
Wat de VVD betreft is het onacceptabel dat de slachtoffers nu hun biezen moeten pakken, terwijl de daders rustig in de buurt kunnen blijven wonen.'

De VVD wil dat de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie er bij de gemeente op aandringen dat al het mogelijke, waaronder eventueel ook cameratoezicht, in het werk wordt gesteld om de daders te kunnen oppakken. Teeven heeft al eerder voorstellen gedaan om dit soort raddraaiers vervolgens ook streng te kunnen aanpakken.
Provincie:
Tag(s):