zondag, 11. juli 2010 - 12:39

Inwoners Oirsbeek overmeesteren gewapende overvaller

Oirsbeek

Drie inwoners van Oirsbeek hebben zaterdagavond voorkomen dat één van de twee overvallers van een plaatselijke supermarkt er met de buit vandoor is gegaan. De dader, een 34-jarige man, werd door de drie mannen overmeesterd op het moment dat hij met een vuurwapen een vrouw in een cabriolet dwong met hem weg te vluchten.

De politie vermoedt dat de twee overvallers ook verantwoordelijk zijn voor een mislukte overval op de eigenaar van een winkel aan de Kouvenderstraat in Hoensbroek, een half uur daarvoor. Daar wilde het tweetal de dagopbrengst buitmaken op het moment dat de eigenaar de zaak verliet. Hierbij raakte de eigenaar gewond aan zijn hoofd maar vluchtten de twee uiteindelijk op een scooter weg zonder enige buit.

De inwoners uit Oirbeek, waaronder een lid van de vrijwillige politie en een beroepsagent, waren rond kwart over zes in de buurt om boodschappen te doen in de supermarkt gelegen aan de Markt. Op dat moment kwam de 34-jarige dader de supermarkt uitgerend, waar hij zojuist onder bedreiging met een vuurwapen een geldbedrag had buitgemaakt. De aanwezige klanten werden evenals het personeel daarbij bedreigd. De kompaan van de 34-jarige man maakte zich snel uit de voeten en ging er op een scooter vandoor. De 34-jarige dader dwong onder bedreiging van zijn vuurwapen een in een cabriolet passerende vrouw te stoppen. Vervolgens werd het vuurwapen op het hoofd van de automobiliste gezet om de vrouw te dwingen met hem weg te vluchten. De drie inwoners van het dorp voorkwamen dit door bovenop de man te duiken en hem vervolgens uit te schakelen.
Provincie:
Tag(s):