donderdag, 6. mei 2010 - 11:14

Inzet nieuwe media bij onderzoek club Q

Noardburgum

De politie zet nieuwe media in om het onderzoek naar de geweldsincidenten bij club Q een extra impuls te geven. Redmar Smedema kwam in de nacht van zaterdag 17 april op zondag 18 april bij een ruzie om het leven. Gerard Dijkstra raakte bij een ander incident die zelfde avond zwaar gewond.

Op de Friese opsporingssite www.dadergezocht.nl wordt zaterdag 8 mei het onderzoek uitvoerig beschreven en voorzien van foto’s. Daarnaast wordt op zaterdag 8 mei op het YouTube-kanaal van de politie Fryslân een opsporingsfilmpje geplaatst. Ook wordt gebruik gemaakt van de posters en flyers met daarop een tag. Deze ‘tag’ is een barcode die met de camera van een mobiele telefoon ingescand kan worden. Na het scannen kom je op de mobiele website van dadergezocht.nl met informatie over het onderzoek naar de geweldsincidenten bij club Q. De tag werd op 28 januari van dit jaar voor het eerst ingezet om overvallers van supermarkten in Leeuwarden op te sporen.

De politie hoopt met de inzet van nieuwe media nog meer jongeren te bereiken. Het onderzoeksteam heeft inmiddels een goed beeld van wat er die avond is gebeurd. Mede door tientallen tips die de afgelopen weken bij de politie binnen kwam. Desondanks heeft het team nog wel een aantal belangrijke vragen. Ook zijn er nog steeds bezoekers van club Q die belangrijke informatie voor zich houden en dit niet doorgeven aan de politie. Met de inzet van de nieuwe media hoopt het onderzoeksteam ook deze jongeren te bereiken. Kijk voor het laatste nieuws over het onderzoek op www.twitter.com/dadergezocht
Provincie:
Tag(s):