woensdag, 9. juni 2010 - 22:16

Jacques d'Ancona gaat Emmer olifanten bewaken

Emmen

In de afgelopen weken zijn minimaal 8 kunstolifanten in Emmen beschadigd. De kunstwerken maken deel uit van de Elephant Parade Dierenpark Emmen 2010, de grootste openluchttentoonstelling ooit in Noord-Nederland gehouden.

Kunstenaars zijn woedend over de vernielingen. Om het zekere voor het onzekere te nemen zullen a.s. donderdagnacht 10 juni Jacques d'Ancona en de Drentse kunstenaar Erik Zwezerijnen de wacht houden bij hun kunstolifant ‘Zebrolifant’ in het centrum van Emmen. Vanaf 6 uur 's avonds tot na sluitingstijd van de cafés zal Zwezerijnen de wacht houden. d’Ancona zal hem vanaf 11 uur ’s avonds gezelschap houden.

Wethouder Henk Jumelet van Cultuur zei eerder deze week al “zich te schamen voor de vernielingen” en hij roept iedereen op langs te komen om de kunstenaars een hart onder de riem te steken. Mike Spits, organisator van de Elephant Parade: “Als de olifanten voortdurend beschadigd worden, is het onmogelijk om ze te veilen voor een zo hoog mogelijke opbrengst voor het goede doel.”
Provincie:
Tag(s):