maandag, 6. september 2010 - 18:40

Jerry Lee Lewis komt naar HMH

Amsterdam

De Amerikaanse rock'n roll legende Jerry Lee Lewis geeft op dinsdag 9 november een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Pianist en zanger Jerry Lee Lewis breekt eind jaren 50 door met de hit 'Whole Lotta Shakin’ Goin' On'. Andere hits van de zanger, wiens bijnaam The Killer is, zijn 'High School Confidential', 'Breathless', 'You Win Again' en 'Great Balls of Fire'. Jerry Lee Lewis is een pionier van de rock ‘n roll en kreeg daarom in 1986 een plaatsje in de Rock and Roll Hall of Fame.

In 2006 verscheen het laatste album van Jerry Lee Lewis met de titel 'Last Man Standing' waarop hij werd bijgestaan door o.a. BB King, The Rolling Stones, John Fogerty en Eric Clapton. Deze week brengt hij zijn nieuwe album 'Mean Old Men' uit. Ook aan dit album werkte een aantal grootheden mee. Op het album staan duetten met Keith Richards, Sheryl Crow, Tim McGraw en Eric Clapton.

Lewis viert deze maand zijn 75e verjaardag maar is nooit gestopt met optreden. Zijn carrière is in de loop der jaren bekroond met diverse onderscheidingen waaronder de in 2005 uitgereikte Grammy Lifetime Achievement Award.
Categorie:
Tag(s):