zaterdag, 11. september 2010 - 21:38

Jeugdbende roofden vele buitenboordmotoren

Sneek

De politie heeft met de aanhouding van zes jongeren uit IJlst en Abbega een groot aantal diefstallen van buitenboordmotoren en benzinetankjes opgelost. Tijdens de verhoren bekende iedere verdachte zijn aandeel in de diefstallen. Tegen de zes is proces-verbaal opgemaakt.

Enkele weken terug kregen de agenten een tip dat in een zeecontainer in IJlst een aantal buitenboordmotoren lagen opgeslagen. Al snel bleek dat deze motoren van diefstal afkomstig waren en daarom werden ze ook door de agenten in beslag genomen.

Na de inbeslagname van de motoren volgde onderzoek. De agenten kwamen uit bij zes verdachten. Dit betroffen drie inwoners van IJlst van 16 jaar, een 15-jarige en 20-jarige inwoner van IJlst en een 15-jarige inwoner van Abbega. Alle zes jongeren werden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Tijdens de verhoren bekenden de zes verdachten dat ze in de periode van periode van half augustus tot ongeveer begin september in IJlst, Bolsward, Heeg en Ossingahuizen tien buitenboordmotoren hadden gestolen. Daarnaast werden ook een aantal losse benzinetankjes gestolen.

Na verhoor mochten de zes jongeren het bureau weer verlaten. De zes zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. De in beslag genomen buitenboordmotoren en benzinetankjes gaan terug naar de rechtmatige eigenaren.
Provincie:
Tag(s):