maandag, 4. oktober 2010 - 15:15

Jeugdbrandweer Hoogeveen Landskampioen

Hoogeveen

Afgelopen zaterdag is de jeugdbrandweer van Hoogeveen Landskampioen geworden. De jonge spuitgasten waren zaterdag afgereisd naar Harderwijk voor de finale wedstrijden voor jeugdbrandweerkorpsen in Nederland.

Door eerder in de selectieronde in Hardenberg een 1e plaats te hebben behaald, ging de groep door naar de halve finale in Sliedrecht. In Sliedrecht behaalde de groep uit Hoogeveen een 3e plaats en bemachtigde zo een plaats in de finale.

Zaterdag streden in Harderwijk 10 ploegen om het landskampioenschap. Er was als wedstrijdopdracht brand uitgebroken in een school. De jeugdbrandweer van Hoogeveen wist op de juiste manier het slachtoffer te redden en de brand te blussen.

De uitslag van de prijsuitreiking, die plaatsvond in het Dolfinarium, was spannend voor de jeugdleden van de jeugdbrandweer. Uiteindelijk was het de jeugdbrandweer Hoogeveen die de Landskampioenschaal van de Harderwijkse burgermeester in ontvangst kon nemen.

In Hoogeveen werd de jeugdbrandweer om 22:30 uur door het brandweerkorps opgewacht met toeters en bellen om zo de jeugd te feliciteren met hun titel. Ook waren de ouders van de jeugd naar de kazerne gekomen om hen te feliciteren met de behaalde prijs.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):