zaterdag, 23. januari 2010 - 12:31

Jeugdbrandweer in live uitzending Nederland helpt Haïti

Sint Philipsland

Een delegatie van de jeugdbrandweer van Sint Philipsland is donderdagavond in de uitzending geweest bij de actie Nederland helpt Haïti, wat live uitgezonden werd op onder meer Nederland 1 en SBS6.

Afgelopen woensdag hadden de jeugdbrandweerleden een huis-aan-huiscollecte georganiseerd in Sint Philipsland en Anna Jacobapolder. Op uitnodiging van de organisatie mochten de jeugdbrandweerleden gisteravond het opgehaalde bedrag live bekend maken in de studio in Hilversum.

Al in het eerste gedeelte van de uitzending werd aandacht besteed aan de jeugdbrandweer. In het tweede gedeelte, vanaf half twaalf, kwam presentator Beau van Erven Dorens de Fliplandse jeugdleden opzoeken en werd het opgehaalde bedrag, € 3060,-, bekend gemaakt. De gesprekken met mensen die acties gehouden hadden werden telkens afgewisseld door optredens van bekende artiesten en gesprekken met onder meer een verslaggever in Haïti.

Beau van Erven Dorens presenteerde de show samen met Linda de Mol en Jeroen Paauw. Het belteam waar kijkers naar konden bellen om geld te doneren bestond veelal uit bekende Nederlanders, waaronder enkele politieke kopstukken en Prinses Margriet. Alhoewel de jeugdbrandweer telkens slechts enkele seconden in beeld was vonden de jeugdleden het een buitengewone ervaring om live in een dergelijke uitzending te zitten.
Provincie:
Tag(s):