vrijdag, 5. februari 2010 - 19:41

Jeugdige groep winkeldieven aangehouden

Stadskanaal

De politie heeft met de aanhouding van een groep van zes tieners, in leeftijd variërend van 12 en 14 jaar oud, ruim 200 gevallen van winkeldiefstal en heling in de provincie Groningen, opgelost.

De politie was de groep van jongens en meisjes al langer op het spoor en is op 28 januari overgegaan tot aanhouding. Via aangiften en bewakingsbeelden kon de politie een duidelijk beeld krijgen over de werkwijze en de samenstelling van de groep. Deze bestond uit 5 meiden en 3 jongens. De groep kent elkaar en zitten samen op school in dezelfde klas. Een meisje van 13 jaar oud, een bekende van de politie, wordt aangemerkt als de leidster van de groep winkeldieven. Uit verklaringen is duidelijk geworden dat zij groepsleden instrueerde en opdracht gaf tot de diefstallen.

Uit het politieonderzoek is gebleken dat de groep op hun strooptocht diverse supermarkten, drogisterijen, kledingzaken en een bijouteriezaak in het centrum van Stadskanaal en Groningen bezochten. Bij de kassa werd een kleinigheid afgerekend en verlieten de winkeldieven de winkels met een tas vol gestolen spullen. De groep ging soms 10 keer per week op pad. In de periode van september 2009 tot hun aanhouding denkt de politie dat de groep ongeveer 200 gevallen van winkeldiefstal heeft gepleegd. De politie verwacht in deze zaak nog meer aangiften.

Alle verdachten zijn in afwachting van hun rechtzaak in vrijheid gesteld. De politie is in de afrondende fase in het onderzoek.
Provincie:
Tag(s):