donderdag, 29. april 2010 - 22:17

Jeugdige verdachte verantwoordelijk voor 21 misdrijven

Met de aanhouding van een 17-jarige jongen uit Norg heeft de politie in totaal 21 diefstallen en insluipingen opgelost in Norg en Roden.

Tussen december 2009 en maart 2010 kwamen er bij de politie een groot aantal aangiften binnen van insluiping en diefstal uit woningen en kleedkamers van sportgelegenheden in Norg en Roden. Het onderzoek van de politie leverde een aantal getuigenverklaringen op die de politie op het spoor zetten van een 17-jarige inwoner van Norg. Op 29 maart werd hij aangehouden. Inmiddels is hij weer op vrije voeten.

Deze verdachte bekende uiteindelijk vijf insluipingen in woningen en 16 diefstallen, waarvan het merendeel uit kleedruimten van sportgelegenheden, allemaal in Norg en Roden. De buit bestond uit tassen, geld, mobiele telefoons, fietsen en spelcomputers. De mobiele telefoons werden gebruikt om dure servicenummers mee te bellen voor internet games. Als het beltegoed op was of als de abonnementen werden geblokkeerd werden de telefoons weggegooid of doorverkocht. De spullen waar de verdachte niets aan had gooide hij weg.

Met het weggenomen geld en de opbrengst van de verkochte goederen werden softdrugs en eten en drinken gekocht.

De politie heeft het onderzoek afgesloten en het dossier gaat nu naar Justitie.
Provincie:
Tag(s):