woensdag, 26. mei 2010 - 20:07

John van den Heuvel onthult geheimen over ontvoering Gerrit Jan Heijn

Amsterdam

Volgende week woensdag zendt SBS 6 een opzienbarende documentaire uit over een van de grootste moordzaken uit de Nederlandse geschiedenis. Het is een reconstructie van de bekende ontvoering uit 1987 van Ahold-topman Gerrit Jan Heijn door Ferdi E.

De documentaire is gebaseerd op het boek ‘De Ontvoering’ van misdaadjournalist John van den Heuvel, die hierin alle geheimen uit het dossier Ferdi E. boven water brengt. De documentaire John van den Heuvel en het geheime dossier over Ferdi E. is woensdag 2 juni te zien bij SBS 6.

In de documentaire brengt misdaadverslaggever John van den Heuvel alle geheimen aan het licht die antwoord geven op de vele vragen die de nabestaanden van Gerrit Jan Heijn, 23 jaar na de noodlottige dag, nog steeds hebben. De reconstructie, die met goedkeuring van de familie Heijn tot stand is gekomen, bevat unieke informatie over de ontvoering en de moord. John praat ook met leden van het rechercheteam dat destijds op de zaak was gezet. Eindelijk wordt duidelijk hoe Ferdi E. alles voorbereidde, waar hij zijn slachtoffer vermoordde en of hij werkelijk alles alleen heeft gedaan.
Categorie:
Tag(s):