maandag, 19. april 2010 - 12:26 Update: 08-07-2014 1:04

Jol: 'Suarez verlaat Ajax niet voor Tottenham Hotspur

(Elf Voetbal) Tottenham Hotspur heeft zich bij Ajax gemeld voor topscorer Luis Suarez. Dat bevestigde trainer Martin Jol van de Amsterdammers. De Haagse oefenmeester gaf zijn oude club uit Londen echter aan dat de Uruguayaan waarschijnlijk te duur is.

Tottenham doet het dit seizoen uitstekend in de Premier League en won onlangs nog van Chelsea en Arsenal. The Spurs staan vierde in Engeland en dat is een plek die Champions League oplevert aan het einde van de rit.

Voorzitter Daniel Levy meldde zich telefonisch bij Jol om te informeren naar Suarez. “Hij vroeg eerst of ik geïnteresseerd was in enkele spelers van The Spurs”, verklaarde Jol. “Ik zei toen dat die te duur voor ons zijn. Toen vroeg hij hoe het zat met Luis Suarez. Ik zei dat die waarschijnlijk te duur voor hem was. Vond-ie niet leuk. Maar ik weet dat Luis Ajax niet zal verlaten voor, met alle respect, een club als Tottenham Hotspur. Die gaat alleen naar de absolute Europese top.”
Suarez liet eerder zelf ook al weten dat hij Ajax niet verlaat voor een club die niet aansluit bij de absolute Europese top. Alleen bij een dergelijke club zal hij een aanbieding in overweging willen nemen.


Jol is zeer tevreden over Suarez, die dit jaar zelfs de aanvoerdersband draagt bij de Amsterdamse formatie. “Luis heeft zich ontwikkeld van meeloper tot een leider. Vroeger wilde hij nog wel eens zeuren als het niet goed ging. Dat zit er nu nog steeds een beetje in. Maar hij doet het goed als aanvoerder. Hij weet dat hij zijn verantwoordelijkheid moet nemen en geen meeloper meer mag zijn. Dat laat hij nu ook zien.”
Categorie:
Tag(s):