zondag, 15. augustus 2010 - 14:56

Jongen (15) zwaar mishandeld tijdens tienerdisco

Heerlen

Een 15-jarige jongen uit Geleen is in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaar mishandeld tijdens een tienerdisco in Heerlen. De politie heeft een 13-jarige jongen en een 14-jarig meisje aangehouden, zo meldt de politie Limburg-Zuid zondag.

Het slachtoffer stond rond 23:30 uur samen met een vriend te wachten op zijn vader. Op een gegeven moment werden ze benaderd door de 13-jarige verdachte die aangaf dat ze daar weg moesten gaan. Dit deden ze, om ruzie te voorkomen.

Op het moment dat het slachtoffer wegliep kreeg hij een duw en klappen in zijn gezicht. Hij rende vervolgens weg maar kon niet voorkomen dat hij weer een duw kreeg en viel. Vervolgens werd hij door het tweetal geschopt, geslagen en beroofd. Even later kwam een andere jongen erbij die ervoor zorgde dat de mishandeling stopte.

Het slachtoffer en zijn vriend liepen terug naar de plek waar de vader inmiddels was om hen op te pikken. De vader alarmeerde de politie, die de twee verdachten kon aanhouden. Het slachtoffer werd in het ziekenhuis onderzocht. Daar bleek dat hij onder meer een hersenschudding had. De jongen werd in het ziekenhuis opgenomen.

De twee verdachten zijn in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):