woensdag, 11. augustus 2010 - 9:39

Jongen en meisje opgepakt voor coniferenbranden in Maastricht

Maastricht

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in Maastricht een jongen en een meisje, beiden 18 jaar oud, aangehouden op verdenking van brandstichting. De twee zouden de hand hebben gehad in de coniferenbranden op de Picardenlaan, de Pommerollaan, de Chablislaan, de Veulenerbank, de Tongerseweg, de Pomonahof en de Cupidohof.

Onderzocht wordt of het tweetal ook iets te maken heeft met de coniferenbranden van zaterdagnacht in de Tichelstraat, Craiantstraat, Van Akenweg, Arkeborghoeve, Keerderstraat, Schepen de Wicstraat en de Praaglaan in Maastricht en soortgelijke branden zondagnacht in Berg en Terblijt. De schade loopt inmiddels in de duizenden euro's, zo meldt de politie.

Het tweetal werd even voor drieën aangehouden op de Schaliedekkersdreef in Maastricht. Ruim een half uur eerder kwam bij de politie de eerste melding binnen van een coniferenbrand, dit keer in de Picardenlaan, snel gevolgd door dezelfde meldingen uit straten in de buurt. 

Omdat bij de branden van de afgelopen dagen telkens twee jongens op een scooter waren gesignaleerd kort nadat de brand uitbrak, werd intensief uitgekeken naar een dergelijk voertuig. Om tien voor drie ontdekte de politie op de Keurmeestersdreef een scooter met twee opzittenden die met gedoofde lichten de Schaliedekkersdreef inreed. Daar werden de jongen en het meisje klemgezet en aangehouden op verdenking van brandstichting.
Het meisje is afkomstig uit Eijsden; de jongen heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. De politie denkt met de aanhouding van het tweetal een goede slag te hebben geslagen. Inmiddels staat vast dat de jongen bepaald geen brandschoon verleden heeft. Hij is met politie en justitie in aanraking geweest voor geweldsmisdrijven, heling en brandstichting. De jongen en het meisje worden momenteel intensief verhoord door de recherche.
Provincie:
Tag(s):