woensdag, 7. april 2010 - 13:55

Jongen slaat hand stuk op gezicht vrouw

Koudum

De politie heeft twee inwoners van Koudum van 17 en 18 jaar aangehouden voor ernstige mishandeling van een 19-jarige vrouw.

In de nacht van zaterdag 3 april op zondag 4 april werd er bij de politie een melding ontvangen dat er een vrouw in Koudum in elkaar was geslagen. Ze had daarbij ernstig letsel aan haar hoofd opgelopen. De politie stelde een onderzoek in, waaruit bleek dat het slachtoffer, een 19-jarige vrouw uit Workum, die avond samen met vrienden uit was geweest in Hindelopen.

Rond 04.30 uur was zij samen met een vriend naar huis gefietst. Op de Lange Leane passeerden zij enkele jongens die zich bij de spoorwegovergang baldadig gedroegen en aan de slagbomen hingen. Het slachtoffer is samen met haar kennis, een 18-jarige inwoner uit Workum, over het fietspad doorgefietst maar even later werden ze ingehaald door het groepje jongens. Zij fietsten op de rijbaan van de N359 die parallel loopt met het fietspad.

Toen haar kennis aan het einde van het fietspad ook de rijbaan opreed, kwam hij in botsing met een van de jongens uit het groepje. In de ruzie die hierdoor ontstond probeerde de Workumse beide partijen uit elkaar te halen. Ze werd daarbij door de twee jongens meerdere malen in het gezicht geslagen. De 18-jarige verdachte sloeg haar zo hard dat hij daarbij zijn hand brak. Het slachtoffer liep letsel aan haar gezicht op en raakte drie tanden kwijt.

De verdachten zijn aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):