donderdag, 21. januari 2010 - 1:59

Jongens ook verdacht van beroving Diepvoorde

Wijchen

De drie jongens die verdacht worden van een beroving ter hoogte van de wijk Aalsburg op 9 januari, worden ook verdacht van een beroving die plaatsvond in de wijk Diepvoorde. Voor deze beroving werd ook een vierde verdachte aangehouden.

De drie jongens, van 16, 17 en 18 jaar uit Wijchen, werden op 9 januari op heterdaad aangehouden nadat ze een 17-jarige jongen, eveneens uit Wijchen, beroofd hadden. Uit onderzoek kwam naar voren dat de jongens vermoedelijk ook verantwoordelijk zijn voor een beroving die begin januari plaatsvond in de wijk Diepvoorde en waarbij een 16-jarige jongen uit Wijchen werd beroofd.

Maandagavond werd voor bovengenoemde beroving ook een vierde verdachte van 17 jaar en eveneens uit Wijchen aangehouden. Alle vier de jongens zitten nog vast. De politie onderzoekt of ze voor nog meer berovingen verantwoordelijk zijn.

De drie eerder aangehouden verdachten werden eerder al door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Ze worden donderdag voorgeleid bij de raadkamer. De vierde verdachte, de 17-jarige, wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):