woensdag, 31. maart 2010 - 16:15

Jongens spannen tape over fietspad

Enschede

Dinsdagavond 30 maart zijn vijf jongens uit Enschede in de leeftijden van 14 en 15 jaar aangehouden, nadat zij boven een fietspad tape hadden gespannen. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Een passerende 22-jarige bromfietser was vervolgens tegen het gespannen tape aangereden. De tape kwam precies in zijn nek. Hij kwam hierdoor bijna ten val.

Omstreeks 20.50 uur reed een 22-jarige bromfietser op het fietspad aan de Oude Dijk. Bij het tunneltje onder de A35, voelde hij dat hij ter hoogte van zijn nek ergens tegenaan reed, waardoor hij bijna kwam te vallen. Het bleek om tape te gaan, dat over de weg was gespannen.

De bromfietsbestuurder zag vervolgens vier knapen boven op het talud wegrennen. Hun fietsen lieten ze achter. De politie stelde een onderzoek in. Naar aanleiding van dit onderzoek konden later op de avond de vijf verdachten worden aangehouden.

Het gaat om twee jongens van 14 jaar en drie jongens van 15 jaar, allen inwoner van Enschede. De vijf jongens zijn in de loop van woensdag 31 maart voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):