dinsdag, 7. september 2010 - 13:21

Jongeren aangehouden voor openlijke geweldpleging

Amersfoort

De politie heeft maandag 6 september vier jongeren aangehouden omdat zij op de Kwekersweg een 18-jarige inwoner van Leusden aanvielen en hem schopten en sloegen.

Het slachtoffer zat rond 21.15 uur op een hekje nabij de Hooglandsedijk toen drie meisjes hem aanspraken over een conflict dat hij had met een bekende van hen. Voordat het gesprek kon worden voortgezet kreeg hij plotseling een klap in het gezicht. Een groep jongens die op de Hooglandsedijk stond te kijken voegde zich bij de meisjes en bemoeiden zich met de situatie. Zij bedreigden de Leusdenaar en pakten hem vast. Hierna escaleerde de situatie volledig toen het meisje dat hem eerder had geslagen opnieuw begon te slaan en te schoppen.

Het slachtoffer probeerde weg te lopen maar hij werd tegen de grond gewerkt en vervolgens door de gehele groep geslagen en geschopt. Vrienden van het slachtoffer renden hierna naar het slachtoffer toe en hielden de groep op afstand. De inmiddels gewaarschuwde politie zag de groep bij aankomst uit elkaar stuiven maar kon vier verdachten, allen in de leeftijd tussen 14 en 18 jaar en woonachtig in Amersfoort, aanhouden en overbrengen naar het politiebureau. Het slachtoffer liep licht letsel op aan gezicht en lichaam.

De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De ouders van de aangehouden jongeren werden geïnformeerd.
Provincie:
Tag(s):