zondag, 4. april 2010 - 17:21

Jongeren beroven Maastrichtenaar

Maastricht

De politie heeft in Maastricht zaterdagochtend twee jongemannen aangehouden, die ervan verdacht worden eerder die nacht een 29-jarige Maastrichtenaar beroofd te hebben.

Het slachtoffer liep met nog drie vrienden van de Henri Jonaslaan naar de Ravelijnstraat. Op de kruising Ravelijnstraat en Bastionstraat stonden vier jongeren. Dit viertal kwam de vier vrienden achterna, nadat deze voorbijgelopen waren. Drie vrienden konden ervan doorgaan. De 29-jarige man werd echter door de jongeren tegengehouden. Hij werd bedreigd en geslagen en moest geld afgeven, waarna de jongeren ervandoor gingen.

Een politiepatrouille kon aan de hand van het signalement korte tijd later op de Cabergerweg twee van de vier jongeren aanhouden. De twee anderen wisten te ontkomen.

De twee verdachten van 16 en 19 jaar oud en beiden afkomstig uit Maastricht hebben de beroving inmiddels bekend. Onderzoek heeft uitgewezen dat één van de jongens die ontkomen is, niets met de beroving te maken heeft. De politie is nog op zoek naar de derde verdachte.
Onderzocht wordt nog of de verdachten ook iets te maken hebben met nog andere straatroven die recent gepleegd zijn in Maastricht.
Provincie:
Tag(s):