maandag, 18. januari 2010 - 20:09

Jongeren in Eemsmond denken mee ove sporten in gemeente

Eemsmond

De afgelopen maanden lieten 88 Eemsmondse jongeren via de Digitale Jeugdraad weten dat ze tevreden zijn over het sportaanbod in Eemsmond. Ook hadden ze goede ideeën om jongeren in beweging te krijgen.

De gemeente plaatst een paar keer per jaar een nieuwe vragenlijst op www.jongereneemsmond.nl. Jongeren in Eemsmond tussen de 12 en 23 jaar kunnen op deze manier laten weten wat zij belangrijk vinden.

Uit het onderzoek blijkt dat de jongeren meer dan drie keer per week sporten en vaak ook lid zijn van een sportvereniging. Wethouder Alie Boekhoudt: “Dat is geweldig. Sporten en bewegen is gezond. Maar ook jongeren die niet sporten willen we stimuleren om in beweging te komen. Onder het motto Eemsmond, 100% fit zijn we daar begin 2009 mee gestart.”

Sportuitslagen
De jongeren zijn tevreden over de sportmogelijkheden in Eemsmond. Toch vinden ze dat er nog wel wat verbeterd kan worden. De gemeente moet meer sportactiviteiten organiseren en meer voorlichting geven over bewegen. Op www.eemsmond.nl zijn de uitkomsten te bekijken. De gemeente gaat samen met de sportcommissie met de resultaten aan de slag.
Provincie:
Tag(s):