dinsdag, 2. maart 2010 - 15:35 Update: 08-07-2014 1:05

'Jongeren lopen jaarlijks maandsalaris mis'

Amsterdam

Jonge werknemers lopen jaarlijks een maandsalaris mis. Voor 18-jarigen die fulltime werken betekent dit een verlies van 684 euro per jaar. Dit blijkt uit berekeningen van FNV Jong.

Deze achterstand is opgelopen doordat het minimumjeugdloon van 2003 tot en met 2005 is bevroren. Jeroen de Glas, voorzitter FNV Jong: “Het kan niet zo zijn dat volwassenen er 837 euro bruto per maand bij hebben gekregen de afgelopen tien jaar, terwijl 18-jarigen met een magere 133 euro worden afgescheept. Ook jongeren hebben te maken met gestegen maandlasten. Jongeren hebben recht op de elf procent die op het minimumjeugdloon is achtergehouden. Eerlijk is eerlijk”.

FNV Jong zet haar campagne Gewoon Meer Loon! de komende maanden door. Met deze campagne gaat zij de strijd aan tegen deze oneerlijke jeugdlonen. Vanaf donderdag 4 maart staat zij op het beroepenevenement Skills Masters in Ahoy Rotterdam. Hier zal zij jongeren informeren over de campagne en handtekeningen verzamelen voor de actie op de website www.gewoonmeerloon.nl. FNV Jong zal de ingezamelde handtekeningen halverwege 2010 aanbieden aan de politiek.

In Nederland zijn er 148.000 jongeren onder de 25 jaar die het wettelijk minimum(jeugd)loon verdienen. Dit betekent dat één op de vijf werkende jongeren niet meer verdient dat het wettelijk minimumjeugdloon.
Categorie:
Tag(s):