woensdag, 10. maart 2010 - 20:30

Jongerencentrum Royal dicht

Amsterdam Zuidoost

In overleg met burgemeester Cohen, welzijnsorganisatie Swazoom en stadsdeel Zuidoost heeft Royal, het jeugdcentrum aan het Holendrechtplein zijn deuren gesloten. Dit meldt AT5 vandaag.

Hangjongeren zorgden in de afgelopen maanden, zowel in als rondom het centrum, voor veel overlast. Een paar weken geleden rende een gewapende jongen, op de vlucht voor de politie, het centrum binnen en verstopte zijn vuurwapen in een plantenbak. Dit incident was de bekende druppel.

Tegenover At5 vertelt portefeuillehouder Jeugd, Welzijn, Onderwijs en Maatschappelijke Dienstverlening Harry Verzijl over de sluiting. "Er komen jongeren in Royal die zich niet houden aan de regels. Dat is onacceptabel. We staan niet toe dat een klein aantal jongeren het verpest voor de grote groep die graag iets van zijn leven wil maken."

Royal was speciaal gericht op jongeren die vanwege ernstige gedragsproblemen niet door het reguliere sociaal-cultureel werk konden worden opgevangen. Er wordt een aangepast programma voor deze jongeren ontwikkeld.
Provincie:
Tag(s):