maandag, 6. september 2010 - 8:30

Joran geeft oplichting familie Holloway toe

In een interview met misdaadverslaggever John van den Heuvel geeft Joran van der Sloot toe dat hij de familie Holloway heeft opgelicht, zo meldt de Telegraaf maandag.

Hij liet de familie Holloway geld betalen in ruil voor informatie over waar zij het lichaam van Nataly konden vinden, zo schrijft de krant.

Joran kreeg via een advocaat 25.000 dollar voorschot betaald en wees vervolgens een willekeurige plek op Aruba aan waar het lichaam van Natalee verborgen zou liggen. Daarna week hij uit naar Peru. Een uitgebreid zoektocht naar het lichaam van Nataly leverde uiteindelijk niets op.

In het interview zegt Joran dat hij de familie Holloway een hak wilde zetten omdat zij hem al vijf jaar het leven zuur maken. Hij heeft daar nu spijt van.

Joran werd dit jaar al officieel aangeklaagd voor afpersing van de familie Holloway. Hij zit inmiddels vast in de zwaarbewaakte Peruaanse Miguel Castro Castro gevangenis omdat hij hoofdverdachte is in de zaak van de moord op de 21-jarige Staphany Flores. Ook blijft Joran nog altijd hoofdverdachte in de zaak rond de verdwijning van Nataly Holloway.

Het interview met Joran van der Sloot wordt maandagavond om 20.30 uur uitgezonden op RTL4.
Provincie:
Tag(s):