maandag, 22. februari 2010 - 23:28

Julius Caesar nadert Maastricht

Maastricht

Nog maar enkele dagen en dan is het zover, de grootste keizer uit de Romeinse geschiedenis maakt zijn entree in Maastricht.

Op donderdag 25 februari zal hij samen met zijn gevolg het volk van van de stad ontvangen in d’n Awwe Stiene. De oude Augustijnerkerk is vervolgens tien dagen lang zijn residentie tijdens de dialectproductie Julius Caesar die van 25 februari tot en met 7 maart wordt opgevoerd.

De dialectvoorstelling verhaalt over de geschiedenis en ondergang van Julius Caesar. Wie bang is voor een verhaal vol verdriet en weemoed kan gerust zijn. De intriges aan het keizerlijke hof, de samenzweringen die ontstaan en de knipogen naar hedendaagse gebeurtenissen zorgen voor een spannende maar vooral komische noot. Het grote aantal amateur musici en zangers dat aan deze productie meewerkt maken het geheel tot een waar spektakel.

De regie is in handen van Frans Meewis en Cees van Kooten tekent voor de muzikale leiding.

De laatste repetities zijn in volle gang. Blikopnieuws ging eens een kijkje nemen bij het gezelschap. Het betreft een productie waaraan zo'n 250 mensen deelnemen.

Meer info www.julius-caesar.nl
Provincie:
Tag(s):