vrijdag, 8. januari 2010 - 13:11

Jupiler League haalt opgelucht adem: geen bewijs omkoping

Zeist

(Elfvoetbal) De UEFA heeft vrijdag bekendgemaakt dat er geen bewijs is gevonden voor omkoping van wedstrijden in de Jupiler League. De clubs uit de eerste divisie kunnen opgelucht adem halen. Ze hebben zich voor niets druk gemaakt.

De Europese voetbalbond heeft de KNVB laten weten dat er te weinig aanknopingspunten zijn gevonden om een juridisch onderzoek in te stellen. "Dat is op zich goed nieuws, maar we blijven deze materie nauwlettend volgen", aldus KNVB-woordvoerder Renske Bruinsma in het AD. Om daar aan toe te voegen: "We willen het thema zo serieus mogelijk benaderen. Als er een keer wél iets concreet wordt, willen we goed voorbereid zijn."

Eind december startte de UEFA op verzoek van de KNVB een onderzoek naar vijf wedstrijden in de Jupiler League. Het ging om FC Eindhoven - FC Den Bosch (1-7), FC Den Bosch - VVV-Venlo (0-5), FC Oss - Cambuur Leeuwarden (4-5), FC Eindhoven - Fortuna Sittard 2-4 en Veendam - FC Den Bosch 2-4.

Bellende Chinezen verwijderd
De kwestie zorgde voor veel stress in de Nederlandse stadions. Bellende Chinezen werden bij diverse clubs, waaronder FC Eindhoven en FC Oss, van de tribunes verwijderd.
Categorie:
Tag(s):