vrijdag, 26. februari 2010 - 13:34 Update: 08-07-2014 1:05

Juventus op zijn Italiaans ronde verder ten koste van Ajax

Amsterdam

(Elf Voetbal) Ajax is er in Turijn niet in geslaagd een ronde verder te komen in de Europa League. In een van beide kanten flets duel stelde Juventus op zijn Italiaans gemakkelijk orde op zaken: 0-0.

De Amsterdamse grootmacht was tegen Juventus geen schim van de ploeg die vorige week, ondanks goed voetbal, met 1-2 in de Amsterdam ArenA verloor van De Oude Dame. Ajax speelde flets en kwam weinig tot niet aan voetballen toe. Dat was mede de verdienste van Juventus. De Italianen speelden slim en lieten de equipe van trainer Martin Jol geen enkel moment in de wedstrijd komen.

Kansen waren er dan ook niet veel aan Amsterdamse zijde. Dit gold eveneens voor de thuisploeg. Juventus kreeg in de zeventiende minuut een dot van een kans op de 1-0, maar Sissoko zag zijn kopbal op de paal belanden.

Ook in de tweede helft had Juventus het betere van het spel. Na zeventig minuten op de klok hield het publiek de adem in, nadat Alessandro Del Piero een vrije trap bijna in het Ajax-doel zag verdwijnen. Adequaat optreden van goalie Maarten Stekelenburg voorkwam erger.

Het duel kabbelde daarna gezapig voort. Ajax leek het geloof in een verder vervolg in de Europa League verloren te hebben, terwijl Juventus met een 0-0 uitermate tevreden was. Urby Emanuelson had in de slotfase nog een denderend schot in petto voor Juve-doelman Alexander Manninger. De Oostenrijker zag de inzet naast zijn doel verdwijnen.

In de stand kwam daarna geen verandering meer. Voor Ajax is de uitschakeling zuur. Vorige week legde het Juventus nog haar wil op, maar kwam het door Italiaanse geslepenheid niet tot winst. Ook in Turijn had Ajax kans op een doelpunt, maar uiteindelijk versperde een, wederom, uitgekookt Juventus de weg naar een verder vervolg in de Europa League.